Stom

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 18:24

Sommige dagen zijn stom. Zo vind ik moederdag ook stom. Laat ik erbij zeggen dat ik iedereen natuurlijk de wereld gun, en bergen zelfgemaakte macaroni kettingen.

Maar ik ben vandaag even egoïstisch. En ik vind het stom. Al een paar weken wordt je gestalkt met "moederdag". In de folders, op tv, op de radio enz enz. Ik als nog-geen-moeder-omdat-ik-kanker-had-en-in-de-kunstmatige-overgang-zit krijgt dus een aantal weken te maken met een mierzoete rood en roze orkaan aan moederdag gedoe.

Soms kan ik daarbij denken, ach laat maar, maar dit jaar niet. Zo zat ik op moederdag zelf, op de bank, te huilen als een baby. Want, het is moederdag en ik ben nog geen moeder. Alles wat iedereen hier op probeert te sussen is voor dovemans oren. Want 'jouw tijd komt nog wel' mag van mij vandaag even ergens gestoken worden waar de zon niet schijnt.

Toch zie ik gelukkig steeds meer in de media dat meer mensen er 'last' van hebben. Meiden die trotse moeder zijn maar ook stilstaan bij die (nog) niet moeder zijn. Als een hart onder de riem. 

En ik weet helaas dat het in die zin erger kan, want was als je moeder bent geweest..... Het relativeert mijn verdriet van vandaag enorm ik denk dan ook echt aan al die mamas en papas.. Maar zoals ik al aangaf, ik ben even egoïstisch vandaag. 

Zo ben ik vandaag ver weg van social media gebleven. Alle tekeningen, ontbijtjes, kadootjes gaan lekker aan mij voorbij. We hebben vanmorgen een bos bloemen naar mijn eigen moeder gebracht,  daar als bijkomend voordeel mijn 2 nichtjes kunnen knuffelen. En we zijn de auto ingestapt. Helemaal naar zeeland.

Raampjes open en naar zoutelande. Waar het natuurlijk veeeeeel te druk is met dit weer. We hebben ongeveer half zeeland gezien om vervolgens in goes neer te strijken (notabene op gooi afstand van mijn medisch tatoeerder) en eindelijk weer eens gewoon op het terras een broodje te eten. En f*ck moederdag rosé.

Toen nog even langs lief collega en haar vreselijke ijsjes. En weer naar huis. De hele dag op pad.

Nu zin in wijn en proosten dat deze dag weer voorbij is. Gaat het ook nog eens enorm onweren vanavond. Eerste rang op het balkon deze meid. Op'donderen' met je dag. 

Morgen fijn met mn vader op pad. 

Volgend jaar zal ik ook nog geen moeder zijn ben ik bang.

Maar misschien kan ik het dan wel wat minder stom vinden. 

Liefs xL


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
5 maanden geleden

Moederdag is een stomme dag voor jou ja. En alle woorden die ik zou willen zeggen ketsen weer terug. Dua beter niets zeggen. Gelukkig hebben jullie vandaag lekker frietjes in poortvliet gegeten en een (troost)ijsje. 😊

Lonkele
5 maanden geleden

Voor jou is t altijd moederdag bij mij ♡