16-11-2020 Uitslagen en mislukte prikken

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 12:03

De dinsdag zat ik al heel de ochtend klaar met mn telefoon voor de uitslag van het bloedprikken.

En NATUURLIJK heeft KPN een storing waardoor ik gewoon niet bereikbaar was. Gelukkig kon ik dan zelf nog bellen met een andere telefoon. 

Maar, de uitslag van het bloedprikken was goed! Dit betekent dat ik nog steeds stabiel in de overgang ben. Weer stelde ze voor om  de 3 maandelijkse injectie te doen maar ik heb weer geweigerd.

Het gesprek met de arts was zelfs een soort van gezellig. Zij was 1 van de eerste artsen die ik  bij het begin van de behandelingen had. Ze gaf ook aan dat ze ZOOOO benieuwd is hoe  mn haar zit, en hoe ik er nu uitzie. 

Ook kon ze een groot deel van mijn kankerspook wegnemen. Zij gaf namelijk aan, en ergens wist ik dit maar dit is in de tijd van mijn chemo vertelt, dus dat weet ik niet meer, dat toen ik begon met  de hormoontherapie, ik eigenlijk met het meest ideale  uitgangspunt startte. De chemo had mijn tumor al laten slinken tot de categorie "voorstadium",  mijn weefsel was na de amputatie schoon, en ik had geen uitzaaiingen in mijn oksels, EN geen genetische aanleg.  Dat je dan ook een beetje gaat denken, "ja waar was al die heisa voor nodig dan' maar dat moet ik maar snel loslaten.  Het spook zal er altijd zijn, maar het wordt minder zegt ze. Ze heeft eerder gelijk gehad, dus we gaan er bijna blind op.

Ze was blij dat ik kon aangeven dat ik de 5 jaar ga volmaken, zonder stopmoment om te proberen zwanger te raken.  Dat is best een bijzondere keuze geweest.  Maar het is nog wel even goed zo :)

Wel was het niet helemaal duidelijk hoeveel zometa ik heb gekregen. In de regel krijg je er 6 (elk half jaar, 3 jaar lang) Zij kwam op 5 stuks, dus voor de zekerheid doen we er in januari nog 1. Zometa is een infuus dat ik krijg zodat de kans op osteoporose kleiner wordt.

Inmiddels is het na-traject van Healtyforme gestart. En de eerste skype-call zit erop. 

Het "voordeel"  was, dat ik door alle stressvolle gebeurtenissen van de afgelopen 2 weken, al 2 kilo kwijt was voor ik weer aan het traject begon. Dus dat is een fijn nul-punt. Nu is het alleen wel zaak dit dan ook in een zakkende lijn door te zetten haha. 

Maar afgelopen weekend heb ik niet aan Do gedacht, nou wel aan dr gedacht maar niet naar dr adviezen  geluisterd haha .

Want de bedoeling is 80 procent voedzaam, 20 procent " slecht" en ik kon op slag niet meer met cijfers omgaan en is het volledig verkeerd om gegaan. 

Ik denk dan ook dat de weekenden mijn grootste gevaar zijn... En nu is het weer maandag, en heb ik formulieren in te vullen.  Ik heb wel met mijzelf afgesproken dat dit het laatste weekend is dat ik mij 3 dagen laat gaan.  (hoop ik)

De prik was weer aan de orde deze week. Waar ik m normaal op de maandag zet, ( en dan de dinsdag de hele dag thuis werk omdat ik een soort van onmenselijk voor mijzelf ben)  heb ik gister besloten het op de zondag te gaan doen. Vaak zit ik op de maandag alleen op kantoor, dus heeft niemand last van mij, en ik last van niemand. En kan ik de dinsdag gewoon iets relaxter werken. 

Lijkt me toch ook voor iedereen een fijner plan. 

Het was alleen wel zo dat we een beetje zaten te klooien met de prik, (kan door ons komen, maar ook door het systeem, we gooien het op het laatste ) waardoor we er gewoon 1 hebben verziekt. En geloof me, dan voel je je lullig hoor, aangezien 1 prik evenveel kost als een gemiddeld eigen risico bij je zorgverzekeraar.   

 

Liefs xL 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
een jaar geleden