09.11.2020 De maandagste Maandag van het jaar.

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 16:04

 

Ik stond vanmorgen in de hal van het kantoorpandje waar ik werk... de maandagste maandag van het jaar te hebben. Morgen (dinsdag) heb ik een telefonische afspraak voor de hormoontherapie. Daar moet bloed voor geprikt worden.

Dat schuif ik al sinds ik het weet (vorige week dinsdag) voor me uit.  Dus ik moest vandaag. Vol goede moed op de fiets gestapt naar het Erasmus. Heerlijk weertje, muziekje op. Kan erger. 

Ik parkeer mn fiets bij t ziekenhuis. Om daar tot de conclusie te komen. Dat mn tas nog thuis ligt. Inclusief legitimatie, mondkapje en sleutels.
Dus ik kon niets anders doen dan naar  kantoor fietsen en hopen dat er iemand was. Maar het is mn maandagste maandag, dus natuurlijk is er niemand op kantoor en moet ik in de hal wachten.

Gelukkig kon manlief mn tas naar kantoor brengen. En mocht ik dus lekker nog een keer de 14 km heen en weer fietsen.


In het ziekenhuis  was de maandag nog  niet over natuurlijk!  Want op het bonnetje dat je krijgt na het aanmelden staat "Bloedprikken, Radiologie" . Dus ik snapte al niet waarom ik naar de Radiologie moest. Omdat er een rij bij de liften stond, GING IK WEL EVEN MET DE TRAP NAAR DE 5E. Om daar erachter te komen dat ik ten eerste in het verkeerde gebouw sta, en dan te beseffen dat dit standaard op t bonnetje staat! 

Dus weer 5 verdiepingen naar beneden, met de trap. 

In de wachtkamer zat een mevrouw met een prachtig kort koppie met haar. Op de 1 of andere manier herken je ze als je zelf ook zo erbij hebt gezeten. Ik zat mijn inmiddels lange haar te vlechten (2x 5 verdiepingen IN DE OVERGANG = HEET)  en ik herinnerde mij dat ik het zo oneerlijk vond als ik er zo kort bijzat en anderen zo makkelijk een vlecht konden maken. Ik staakte mijn vlecht en gooide t maar op een knot. Ze heeft het misschien helemaal niet zo ervaren maar als dat wel zo was, dan heb er op dat moment over nagedacht.

Ik wilde ook een gesprek met haar aangaan, verzekeren dat het weer terugkomt, sneller dan je denkt. En dat je je weer kunt irriteren aan haar in je oog, of je hengsel van je tas die je zowat scalpeert omdat je haar eronder zit.... Maar ik was al vrij snel aan de beurt.


Inmiddels ben ik eindelijk, na een enorme omweg door het mooie Kralingse Bos, thuis en aan het werk. Kreeg t heen en weer ervan,  wilde niet weer naar Kantoor, 


Mn rug is nog niet helemaal over trouwens. ik begin eindelijk te geloven dat het misschien wel van de bank komt..... 

Vandeweek had ik last van pijn op mn ribbenkast. Eerst komt dan dat Kanker-spook. Sheisse, Ow god, nu is t zover.  wat is dit nou weer?!

Daarna t besef dat de fysio als een barbaar allerlei spieren los heeft gemaakt vorige week en dus ook van de buikholte en de ribbenkast. Dus pffou weg spook. Maar we blijven lekker zwelgen soms hoor.

Woensdag start ik met het na-traject van healthy for me. (www.healthyforme.nl)

Zoals  lezers van ALLE blogs weten, ben ik vorig jaar bijna 11 kilo afgevallen. 
Stukje mindset, en goed voor je lijf zorgen. En ik roep heel hard dat het door Corona komt, en dat is voor een deel ook wel maar ik heb het echt zelf in de hand gehad... Heb het hele stukje mindset losgelaten en gegeten wat er op tafel kwam. en ook niet meer met mate, gewoon "Hop, stouwen! "

Ik krijg van mn foto opslag dagelijks foto's van mijzelf van vorig jaar. En het is "maar" 4 kilo, maar het is ZOOO zonde dat ik zo heb losgelaten, Dus dat gaat er weer af, met  Do, wandelen en fietsen. Want de groepslessen zijn ook niet meer nu.

Het Na-Traject  is een schop onder mn reet, waar ik ook nog eens voor betaal. Dat is toch een soort van stok achter de deur. Moet zeggen dat ik ook in eerste plaats voor mijzelf die kilo's kwijt wil, maar ook voor Do. We hebben niet voor niets die fijne gesprekken en hysterische weegmomenten gehad. 

Do zegt dat ik voor de kerst weer op gewicht ben, en dan heb ik nog  anderhalve maand erna om mn echt streefgewicht te redden.  

Dus, als  jullie mij na woensdag op straat zien met chocola, chips en limo. Sla het niet uit mijn handen, want dan heb ik m in de 80/20 regel toegepast . Maar als je t lief vraagt, wil ik wel delen.

 

Liefs xL


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
een jaar geleden

Sjonge Lon. Volgende keer ga ik gewoon weer mee hoor . 😊🥰