Lockdown

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 19:36

Lockdown

Met verbazing zat ik te luisteren naar de persconferentie. Niet omdat ik het nou onzin vind wat ze zeggen, maar het feit dat er zo weinig duidelijkheid is. Dit is mijn mening he. Ik heb braaf mondkapjes in mn tas en hou de 1.5 meter aan.

Hij heeft het over een gedeeltelijke lockdown. Mensen blijf thuis etc. Mijn geluk is wel dat het voor mij en mijn moeder noodzakelijk is om op kantoor te komen. We moeten logischerwijs de post uit de bus halen en verwerken. Ik snap heel goed dat ik daarmee in een "luxe positie" zit.

Maar alsnog werk ik het grootste deel thuis.

De mondkapjes zijn nog niet verplicht maar hier waar ik woon is veel vergrijzing, dus ik draag ze al wel.  Maar wel een zwarte of een ander leuk kleurtje,  anders voel ik me zo'n verdwaalde zuster :)

TROUWENS! Ik ben eens gaan tellen hoeveel blauwe mondkapjes ik onderweg op de grond tegenkom als ik naar mijn werk fiets... Serieus jongens. Een afstand van 5 km, heb ik er 13 geteld. Gewoon in het gras, bosjes en de sloot.  Waarom niet gewoon in je zak ofzo. Maar goed. Ik ben hier niet om op te voeden. Maar t slaat natuurlijk nergens op.

Ik heb niet zo'n lekkere week gehad. En ik denk dat dat te maken heeft met de omschakeling van het weer ofzo. Of misschien wel de nieuwe maatregelen.

Het is wel echt elke dag een feestje is om door het bos te fietsen en elke keer de bomen een andere kleur te zien hebben.

Afgelopen maandag was ik eindelijk weer met mn kleine lammetjes. Net op tijd voordat we weer niet op visite kunnen. Ik zou het mijzelf dan ook niet vergeven als ik iemand ziek zou maken. We zijn naar de kinderboerderij geweest. Wat een lekkere bijdehandjes zijn het zeg. 

Ik ben zowaar 2x gaan sporten deze week jongens en meisjes. En omdat ik t idee heb dat ik een soort van flow zit nu, ben ik zielsgelukkig dat de lessen doorgaan. Anders heb ik weerrr een hele goeie smoes om niet te gaan. De beweging is er de laatste maanden echt bij ingeschoten hoor. Ben serieus 4 kilo zwaarder dan toen de corona begon. Genoten van de zomer natuurlijk. Maar ook veel te weinig gewandeld, gefietst en gesport. Dus schop onder mn kont, strenge     healthyforme.nl   toespraak van Dominique en weer bewust eten. Maar poeeehhhhh ik vind t maar zwaar hoor. Raar lijf. Soms zou ik willen dat ik een verbranding van jeweetwel had.
Ik hoop dan ook dat mijn sporten toch wat meer beweging in het gewicht gaat geven, de goede kant op dan. DOWNNN


De bodypump was vanmorgen ook lekker hoor. De andere meiden zijn soort van verbaasd dat ik het kan en volhou. Gek genoeg is het doel : spierpijn. Tot en met zondag. Ik kan niet alles meedoen in de les. De push-ups sla ik eigenlijk als enige over. Ik kan door de amputatie ( nog) niet mijn eigen gewicht dragen op mijn armen. De dinsdagen sport   ik tegenwoordig samen met moeders. Dat is ook weer iets heel anders hoor. Haha lekker samen roeien en zorgen dat die spieren sterk worden!

Met oog op de afgeschaalde zorg ben ik wel blij dat ik al geweest ben met mn lipofilling hoor. Ik had never niet meer aan de beurt gekomen, wat natuurlijk helemaal logisch is. Het was ook geen levensbelangrijke operatie.

Ik heb in november een afspraak met de arts ivm mijn hormoontherapie. Ben benieuwd of ik haar fysiek ga zien. Maar vooralsnog gaat het prima met de medicatie. (Buiten die rotweek na de prik natuurlijk). Gisteren mijn medicatie weer opgehaald. En t zijn de kleine dingen he. Heeeeeerlijk als het zo mooi in t laatje past! Je kan er maar blij van worden.

Ook is deze week mijn autotje mooi gemaakt. Helemaal zin om er in te scheuren! Maar met dit droge weer vind je mij eigenlijk alleen maar op mn fiets. Tegenwoordig met vering erin. Telkens als ik door een putje reed, stuiterde ik zowat van mn fiets af. En de fietsenmaker kwam met het ingenieuze idee om er dan maar even een vering in te gooien. Ik kan je zeggen. Een verademing.

Dus als je iemand heeeeel tevreden ziet fietsen door weer en wind. Kan ik het zomaar zijn.

 

P.S. Ik had even een soort van Breakdown zojuist, ik had op een 'kruisje" gedrukt en was al mn vorige blogs kwijt.  Maar  halleluja. gefixt. 

 

Liefs xL 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
een jaar geleden

Marian
een jaar geleden

Hé Goudlokje........wat een verhaal weer zeg. Ben trots op je hoe je dit allemaal doet, al valt het niet altijd mee. Kan er iver meepraten. En wat heerlijk dat mama mee gaat sporten. Gedeelde smart is halve smart. Hou vol meis......love you 🎀