Nog 7 dagen!

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 09:13

Nog een week!

Nog 1 weekje en dan ben ik aan de beurt voor de operatie. Qua kilo’s was het voor de hitte helemaal goed. -2.5. Alleen ja, dan wordt t ineens BLOEDVERZIEKEND HEET. En dat betekent vocht vasthouden.

T zou makkelijk zijn nu weer lekker te snoepen. Scheelt ook wel dat je daar misschien met dit weer ook niet zo trek in hebt…

De andere kant van de hitte is dan wel weer een lekker kleurtje opgedaan het weekend. We vertoefde aan de zevenhuizerplas (praktisch hier om de hoek van ons huis). Ik moet wel tussen 12 en 15 onder de parasol anders ga ik van mn stokkie. Ook dit laatste is pas sinds 3 jaar.

Ook als ik naar het strand ga neem ik een bak groente mee. Zit er wel wat zand in aan t eind van de dag maar dat schuurt zo lekker je slokdarm.

Vandaag op kantoor, met mn gezicht in de ventilator. Die “koelsystemen” in het pand zijn zo niet fijn.

In de zomer is t BLOEDHEET en in de winter ijskoud.

Gistermiddag ben ik dan ook vroeg van kantoor weggegaan. Tante lammetje spelen. Ze moest eerst even wennen, maar toen het ijs gebroken was, was het lammetje voor en na. Samen in bad, samen spelen met het poppenhuis. Samen bramen plukken. En zus had even dr handen vrij. (maar zitten, ho maar haha)

Ik heb eerder aangegeven dat ik wat zou uitweiden over Bink.
Bink is bij ons gekomen via mijn nichtje (de tante wijn kids) Hij was door een gezin met 2 kids bij een boerderij opgehaald. Maar hij was heel wild en de kindjes waren bang voor m. Toen is hij bij een ander gezin met 2 kindjes gekomen. Maar ook daar was hij wat teveel. Toen appte nichtje of we nog een kitten wilde en foto's meestuurde. Waren we verkocht. We zijn m de dag erna gaan halen en dat is de beste keus ever geweest. (hij moest wel ff naar de dierenarts want was EN niet ge-ent EN had niesziekte) Inmiddels is het een bakbeest van bijna 7 kilo en slaapt hij t liefst, ook in deze hitte, bovenop je. Gaat zitten als hij eten krijgt, brengt zijn balletje terug, Kan op commando omhoog komen zodat we niet hoeven te bukken om m op te tillen. Kroelen en stoeien is t leukste om te doen met m. Kortom, voor ons de perfecte kat. :)
Uiteraard niet allemaal rozengeur en maneschijn. Hij graaft in onze enige kamerplant, is verslaafd aan wattenstaafjes en gaat tot VER om ze te pakken te krijgen (potjes openmaken, laatjes openmaken). En vond het een keer nodig om met zn gezicht in de lelies te gaan zitten, waardoor hij maar liefst 3 nachten All-Inclusive bij de dierenarts verbleef.

In wat heftiger nieuws gerelateerd aan mn ziek zijn een aantal jaar geleden. Vorige week las ik dat een lotgenootje is overleden op 40 jarige leeftijd. Zij was mijn grote voorbeeld met haar heerlijke korte koppie. Dat zijn de momenten, hoe scheef ook, dat je weer even beseft dat het allemaal zo precair is. Dat je kunt denken dat je alles voor elkaar hebt maar dat het in een dag allemaal anders kan zijn. Ik krijg vaak de vraag waarom ik iets niet kan, waarom ik in de overgang ben en waarom ik bijvoorbeeld nooit meer dan 2 wijn drink, en dus altijd de BOB ben. Alles staat in connectie met mn ziekzijn.. en ik leg het met alle liefde elke keer weer uit. Ik zal nooit helemaal zonder mijn verhaal zijn. En ik hoop dan ook vurig dat ik het verhaal en de uitleg nog een jaar of 80 mag geven.

Ik weet dat dat niet voor iedereen is weggelegd…

xL

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
een jaar geleden

Weer zo mooi geschreven Lon . Niet klagen maar dragen. Dat mag op een tegeltje❤

Marian
een jaar geleden

Wat een verhaal Goudlokje. Heftig ook en ook ik hoop mijn verhaal nog héél lang te kunnen vertellen. Hoi vol meis. Liefs van je tantetje