Healthy for me, the year after

Gepubliceerd op 14 juli 2020 om 08:45

Healthy for me, the YEAR after.                                                     

 

juli 2020

 

Afgelopen  5 juli was het een jaar geleden dat ik Dominique mijn hele hebben en houwen in handen heb gegeven. Na alle pogingen met shakes, KHA etc. kwam de chemo en de hormoontherapie (lees:  overgang) (zie blog reis met Healthy for me )

Ik kocht die dag een jurkje, in een maat die mij niet aanstond.

Volgens haar kon ik die na die 12 weken weggooien. En dat lukte. Ik viel meer dan 10 kilo af in 12 weken!

Maar dan moet je het “alleen” doen. De eerste maanden gingen prima. Ik bleef netjes rond mn gewicht. En toen kwam… CORONA. Ik hoorde kreten als CORONAKILO’S en QUARAINTAINKILO’S en ik dacht, dat gaat mij niet gebeuren! Maar ik moet toegeven dat je alles in balans kunt hebben qua voeding, maar als de structuur van werken en sporten uit je leven knalt., is het ECHT lastig de balans ook te houden. Bij mij resulteert dat in dat ik TE weinig eet, en niet voedzaam. Op mn werk heb ik s’ morgens alles al voorbereid wat ik ga eten, bij thuiswerken werkte dat niet zo, de verleidingen vliegen om je oren. En wat is lekkerder dan op een druilerige dag, als de straten leeg zijn, lekker met chips, koek en chocola op de bank een serie te kijken?

Omdat er door de Quarantaine regels aardig wat drukte in mn hoofd ontstond kwam mijn Ego stemmetje als een Golf van verderf over mij heen. Dat wil zeggen, “ neem dat bakje chips nou maar”  “Ow lekker chocola” “Nee joh boterhammen wordt je dik van”.. Etc Etc.

 Tel daarbij op dat de sportscholen dicht waren, en ik door thuiswerken niet vaak fietste.. uitkomst, 4 kilo zwaarder na 4 maanden Corona Lockdown gedoe.

En dat is mijn eigen schuld. Maar voordat ik Volledig doorschiet en weer slecht voor mijzelf ga zorgen, heb ik contact met Dominique opgenomen met de vraag of ik een schop onder mn mindset kon krijgen. In 1 appje van haar terug, wist ik weer precies hoe ik het aan moest pakken. Het welbekende Ego-Stemmetje is heftig, zeker in tijden van een Pandemie.

Het terugvinden van de mindset, de focus en de bewustwording is geen makkelijke taak. Maar doordat ik voor – en – na foto’s heb is het makkelijk te bedenken WAAROM ik weer terug op de weg moet.

Voordeel is dat er geen excuses meer zijn, de sportschool is weer open, ik kan weer naar mn werk fietsen. En ik heb weer meer structuur in de dagen. Dat is dan ook mijn tip.. Ook al ben je veel thuis, zorg dat je op tijd en bewust ontbijt, je tussendoortjes klaar legt en je groente s’morgens al gesneden hebt voor de middag. Want, een zak chips opentrekken is makkelijker dan met honger nog alles te moeten snijden.

Pak vaker de fiets en de trap (als het kan natuurlijk)

Ik ga weer 2 a 3 keer in de week sporten. Dus de mindset gaat weer werken. Ik ben bewuster met wat ik in mn mond stop. Dat was ik echt kwijt. Ik gunde mijzelf weer teveel ongezonde keuzes, en te weinig eten.

Hoe hebben jullie de coronatijd doorstaan? Ben je veel aangekomen? Of juist afgevallen? Wat doen jullie om weer terug in balans te komen?

Belangrijk is nu weer keihard tegen de ego stem in te gaan en niet verder te versloffen.

Dankbaar voor Dominique dat ze zelfs na een jaar nog steeds er voor mij is.

En 4 kilo is er theoretisch gezien in een maand af. :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.